Saltar ao contido principal

INICIO DO PROXECTO en TERCEIRO en AMARELO

Os alumn@s de terceiro de primaria están elaborando as respostas a pregunta: Que relación existe entre os alimentos de cor amarela? Por que algún alimentos son amarelos?
O millo, o limón, o pemento amarelo, o plátano, algunhas mazás, o melón...
Estamos pensando en que alimento amarelo é o máis significativo para representar, en forma de debuxos, que sexan unha mascota orixinal e invite a comer en amarelo.

Os limóns son amarelos porque...
Os plátanos camúflanse de amarelo para...
Os pementos amarelos penso que son máis doces...
Cando como melón estou máis ledo...

Como temos dúbidas sobre algunhas destas cousas imos procurar as respostas axeitadas en enciclopedias, na web, consultando aos froiteiros... ou indo ao punto de lectura Xermoliño do cole.

Publicacións populares deste blog

A EXPOSICIÓN o obxectivo final do PROXECTO

AS OBRAS DE ARTE e os alimentos

Esta publicación vai a funcionar un pouco como GALERÍA DE ARTE de obras que podamos relacionar cos alimentos. Será un espacio aberto onde poder ir incorporando pezas a medida que se vaian atopando. Xa sabes, se coñeces algunha obra que cumpra o perfil péganos un toque. Antoni Miralda Archimboldo Man Ray Botero Braque Caravaggio Mondrian Munch Picasso Zurbarán Carl Wagner Chema Madoz Daniel Spoerri Daniel Spoerri Daniel Spoerri Dorothee Selz Emilio Longoni Escher Frida Kahlo Giovanni Anselmo Carrici Hong Yi Vermeer Meret Oppenheim Manet Matisse Meret Oppenheim Antonio López Dalí Escher Piero Manzoni Van Gogh Magritte Spoerri Tamara Feijoo Magritte Magritte Leonardo da Vinci Urs Fischer Urs Fischer Warhol Charlie Clyde Ebbets