Saltar ao contido principal

INICIO DO PROXECTO en TERCEIRO en AMARELO

Os alumn@s de terceiro de primaria están elaborando as respostas a pregunta: Que relación existe entre os alimentos de cor amarela? Por que algún alimentos son amarelos?
O millo, o limón, o pemento amarelo, o plátano, algunhas mazás, o melón...
Estamos pensando en que alimento amarelo é o máis significativo para representar, en forma de debuxos, que sexan unha mascota orixinal e invite a comer en amarelo.

Os limóns son amarelos porque...
Os plátanos camúflanse de amarelo para...
Os pementos amarelos penso que son máis doces...
Cando como melón estou máis ledo...

Como temos dúbidas sobre algunhas destas cousas imos procurar as respostas axeitadas en enciclopedias, na web, consultando aos froiteiros... ou indo ao punto de lectura Xermoliño do cole.

Publicacións populares deste blog

A EXPOSICIÓN o obxectivo final do PROXECTO

ALIMENTOS BRANCOS

AJO - ALLO  ALMEJAS - AMEIXAS  ARROZ  AZÚCAR - AZUCRE  BERBERECHOS  CEBOLLA - CEBOLA  CHAMPIÑONES  COLIFLOR  HABAS - FABAS  HARINA - FARIÑA  HUEVO COCIDO - OVO COCIDO  LECHE - LEITE  MELÓN  PESCADO BLANCO - PEIXE BRANCO  PERA  PUERRO - PORRO  ESPÁRRAGOS  QUESO - QUEIXO  SAL  YOGUR - IOGUR