Saltar ao contido principal

INICIO DE PROXECTO en SEXTO B en BRANCO


Que sabemos da relación entre os alimentos e a cor branca?
1.-HARIDIAN: Hai alimentos brancos como o ovo que están bastante ricos; pero a coliflor e a cebola non me gustan: aínda así, encántame o alioli. Á miña amiga encántalle a maionesa da marca Ligeresa. As setas e os champiñóns fritos recórdanme a flores brancas bastante pequeniñas. O queixo é un alimento que sae da vaca, igual que o leite, e do leite fanse tamén os iogures.
2.-NOA: O branco relaciónoo ca tranquilidade, cos debuxos das nubes e coa miña salsa favorita que é o alioli. Tamén coa cebola porque pica e é parecido á dor de cando te mancas. E tamén co meu postre favorito que é a torta de queixo.
3.-UXÍO: O arroz é máis branco que un vestido de noiva. O branco recórdame ó arroz, ó leite, a fariña ó hojaldre e ó azucre.
4.-IAGO: A cor branca é pura, recórdame ó meu barco e á neve. Os meus alimentos favoritos son moi ricos como o porro e poden ser moi cremosos como a cebola, pero non me gusta o apio.
5.-RUBÉN: Os alimentos de cor branca fanme pensar nos soldados imperiais de Star Wars. Os alimentos de cor branco cómense cando neva e recórdanme ás nubes, ós meus tenis e ás lanas das ovellas.
6.-LAURA: A cor branca relacionase máis coas froitas e cas verduras, alimentos que son bos para a nosa saúde e o branco é unha cor pacífica que nos mellora a felicidade.
7.-VICTORA: A cebola é branca e faiche chorar, iso faime pensar que si eu vivira na época de Cristo, e o vira na cruz, choraría.
Cando como “polo” acórdome das pombas brancas que significan a PAZ.
Ó leite é posible que non se lle dea moita importancia, pero o día que falte darémonos conta que sen el non podemos tomar café con leite...
Branco e en botella: leite!
8.-AITANA: Nos sitios máis pobres comen os alimentos brancos sen salsa, como o arroz.
As salsas de cor branca son para comer como acompañamento das comidas
A pizza de xamón tamén leva alimentos de cor branca como o queixo e a cebola.
A cor branca é moi común en salsas e maionesas; esta leva moitos conservantes e se comemos moita cantidade pode facernos dano; pero tamén se pode facer caseira.
A ensalada pode levar alimento brancos como espárragos, cebola e allos.
9.-LUCÍA D: Un dos meus compañeiros de teatro fai un puré de patacas con arroz que está boísimo.
A caldeirada faise con patacas, peixe, aceite, sal e unha folla de loureiro.
Os espárragos están moi ricos con ensalada que leve: piña, leituga, tomate, espárragos, sal., vinagre e aceite.
Os batidos de vainilla están riquísimos con unha sombrilla de galletas.
10.-GONZALO: Encántame comer espaguetes carbonara. O pan faise con fariña, auga, sal e fermento. E a lasaña con salsa bechamel e carne picada con salsa de tomate. Encántame comer fresas con nata e almorzo leite con cacao.
11.-LUCÍA F: O alioli é de cor branca e a carne do zumento melón é de cor branca. Branca por dentro e verde por fóra é a pera. O que lle da o dulzor é o azucre. O leite rico, que delicia!!
12.-BORJA:  O alliño pode meterse dentro dunha cebola. O espárrago está no tarro.
13.-DIANA: Din que as comidas de cor branca son máis saudables, pero o que de verdade importa é o interior. Á cebola, si fora persoa, iríase a olla!!
14.-DIEGO: O branco podía ser o viño branco e a miga do pan da última cea de Xesús cos Apóstolos. O ovo que pon a galiña, mesturado con fariña e leite pode converterse nun rico pan branco.
15.-JORGE: Os alimentos brancos transmiten pureza e bondade. O azucre é branco como a neve.
16.-LAILA: A nata con sabor é branca de cor, si ou non? A salsa da miña familia é de cor branca, aínda que a min gústame a nocilla. O leite ti porás, na cunca para almorzar e branca quedará. Con fariña un bo pastel farás e ben rico ha de estar.

Publicacións populares deste blog

POSIBLES OBRAS DE ARTE PARA REINTERPRETAR segundo as cores de cada curso

3 ANOS en VERDE – CARL WAGNER ou GIOVANNI ANSELMO LECHUGA 4 ANOS en LARANXA – SEIS NARANJAS VAN GOGH ou THE ART OF LIVING MAGRITTE 5 ANOS en MORADO – ARCHIMBOLDO 1º E 2º EP en VERMELLO – MATISSE ou  LATA DE SOPA WARHOL 3º EP en AMARELO - BANANA WARHOL ou HUEVO COCIDO URS FISCHER 4º EP en ROSA – BREADLINE DE MIRALDA ou TARTA DE DOROTHEE SELZ Antoni Miralda  (Terrassa, 1942), que este viernes se encontraba como en su casa en el  Macba , mordisqueando un pedazo de pan seco de molde de color verde que previamente había cogido con absoluta espontaneidad de  ‘Breadline’ , una de las instalaciones que ocupa una gran sala de la pinacoteca. En ella domina la gran línea de 20 metros que forma una pila irregular de hogazas de panes azules, amarillos, rojos y verdes en cuyos extremos, cual “varita mágica”, hay una estrella, emblema del estado de Texas (la montó en 1977 en Houston), cada una con un neón, rojo para la palabra ‘sal’ y azul para el ‘azúcar’. “Simboliza

A EXPOSICIÓN o obxectivo final do PROXECTO

ACTOS FIN DE CURSO 21 XUÑO